Get Adobe Flash player
Kezdő oldal

mav_vet_2012_01_24Aláírásra került az a MÁV-START-os megállapodás, mely 2014. április elsejétől azonos szintre emeli a mozdonyvezető munkakörben foglalkoztatottak ideiglenes külföldi kiküldetés díjazásának mértékét a többi munkakörök szintjére. Amit az ismeretes, szakszervezetünk többször szorgalmazta azon munkáltatói utasítás jogsértő állapotának megszüntetését, ami a külföldi kiküldetési napidíjak eltérő mértékéről rendelkezett a mozdonyvezetők kárára más munkakörökhöz képest.

Bővebben...

 

kecskemetA Mozdonyvezetők Szakszervezete idén Kecskeméten rendezi meg a Mozdonyvezetők Országos Találkozóját. A népszerű rendezvény kecskeméti rendezői színes programokkal várják a kollégákat erősítve ezzel is baráti kapcsolatokat és hivatásunk összefogását.

Ne feledd, nyáron ismét MOT! Irány Kecskemét!

Letöltés:program

 

gondoskodasA MÁV-START Zrt. új Központi Üzemi Tanácsának és Központi Munkavédelmi Bizottságának delegáló értekezleteire 2014. április 17. napján kerül sor Budapesten a Baross Gábor Oktatási Központ épületében az eredményes választások alapján mandátumot szerzett üzemi tanács tagok és munkavédelmi képviselők részvételével. A MOSZ Küldöttközgyűlés ajánlása a következő. A KÜT-be javasolt kollégák: Barsi Balázs, Molnár Sándor, Bordás Imre, Gyüre Ferenc és Laczai Lajos. A KMvB-be javasolt tagok: Csallos Tamás, Hornok Béla, Nemes Zsolt, Körbel Norbert és Horváth Sándor. 

 

integracioE hét péntekén Szeged terület, csütörtökön Budapest Centrum terület tartotta meg a MOSZ 2014. évi Kongresszusának területi előkészítő fórumát. A Miskolc, a Szombathely, a Budapest-Kelet és a Debrecen területek tagjai és tisztségviselői már lefolytatták az észrevételeket és javaslatokat begyűjtő megbeszéléseiket. A főbb témák, melyek szerepeltek a fórumokon: a MOSZ működésének anyagi és pénzügyi biztosítása, a MOSZ területi és szervezeti felépítésének kérdése, a Küldöttközgyűlés átalakításának és az Alapdokumentumok aktualizálásának igénye a megváltozott körülményekhez. A következő kongresszusi területi fórumot Pécs terület tagjai tartják 2014. április 8-án Dombóváron. A Debrecen-Kelet és Budapest-Nyugat területek is hamarosan megtartják fórumaikat, melyek időpontjairól tájékoztatást adunk.

 

pajzs logo szines msolataA jelenlévők megbeszélték és értékelték a MÁV-START üzemi tanács és munkavédelmi képviselő választások tapasztalatait és eredményeit. A MOSZ jelöltek sikeresen szerepeltek, gratulálunk nekik! Az ÜB döntött a KÜT és KmVB MOSZ tagjainak ajánlásáról, melyről a végső döntést a Küldöttközgyűlés mondja ki április 9-én. A részvevők aktívan foglalkoztak a Mozdonyvezetők Országos Találkozójának és a „Mozdonyvezetőkért” emlékérem 2014. évi adományozásnak előkészítésével. Az ÜB tagok megkapták és megvitatták a TÁBLA-PC tárgyában megküldött munkáltatói megállapodás-tervezetet és az arra adott MOSZ választervezetet.

Letöltés: munkáltatói megállapodás-tervezet

Letöltés:MOSZ megállapodás-tervezet

 

A román államvasutak teherszállító részlege (CFR Marfa) 2500 személyt bocsát el – közölte pénteken a román közlekedési minisztérium.

A szaktárca közleménye szerint a román állami vállalat igazgatótanácsa március végén indította el a kollektív elbocsátáshoz szükséges eljárásokat.

A leépítést a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) kötött hitelmegállapodás keretében a román fél által vállalt kötelezettség értelmében hajtják végre - olvasható a közleményben. Az elbocsátás után a CFR Marfának 6.376 alkalmazottja marad.

Dan Sova közlekedési miniszter előző nap találkozott az IMF szakértőivel, akik a román államvasutak helyzetéről érdeklődtek. A miniszter arról tájékoztatta a külföldi hitelezőket, hogy a CFR Marfának nincs tartozása a román költségvetéssel és az energiaszolgáltatókkal szemben, miután ezeket törlesztette.

A román kormány vállalta, hogy megreformálja az állami vállalatot, és folytatja a CFR Marfa privatizációs eljárását. A román állam egy stratégiai befektetőnek adná el a vállalat többségi részvénycsomagját. Tavaly meghiúsult a magánosítása, így a román hatóságoknak újra kell kezdeniük az eljárást. A privatizáció azt követően hiúsult meg, hogy a tavaly tavasszal meghirdetett tender nyertese, a Grupul Feroviar Roman (GFR), október közepéig, a megszabott határidő lejártáig nem fizette ki a szerződésben megállapított 202 millió eurós vételárat.

Románia tavaly szeptemberben kötött újabb kétéves futamidejű elővigyázatossági típusú hitelszerződést az IMF-el, amelynek értéke 4 milliárd euró. Ezt fele-fele arányban biztosítja az IMF és az Európai Bizottság.

forrás: www.hrportal.hu

 

pajzs logo szines msolataA Küldöttközgyűlés tagjai értékelték a MÁV-START Zrt-nél az üzemi tanács és munkavédelmi képviselő választás eredményeit. A TSZVK területeken a mozdonyvezető VASZ jelöltek kiemelkedő sikerrel szerepeltek. A jelenlévők megtették ajánlásukat, hogy kiket látnának szívesen a Központi Üzemi Tanácsban (KÜT) és a Központi Munkavédelmi Bizottságban (KMvB) tagnak. A KÜT-be javasolt kollégák: Barsi Balázs, Molnár Sándor, Bordás Imre, Gyüre Ferenc és Laczai Lajos. A KMvB-be javasolt tagok: Csallos Tamás, Hornok Béla, Nemes Zsolt, Körbel Norbert és Horváth Sándor.  

Bővebben...

 

vasz_startA Vasutas Szakszervezetek Szövetsége (VASZ) az üzemi tanácsválasztásokon a leadott szavazatok 64,75 %-át kapta meg. A 134 helyből 119 helyet szereztek meg a közös jelöltek. A munkavédelmi képviselő választáson 125 helyet sikerült elérni a 134 helyből, ami a leadott szavazatok 69,88%-át jelenti. A részvételi arány országosan meghaladta a 67%-ot. A Budapesti TSZVK területén az üzemi tanács 3 helyére, a Pécsi TSZVK üzemi tanács és munkavédelmi bizottság 2-2 helyére és a Budapest JBK munkavédelmi bizottság 1 helyére új választásra kerül sor, mert a jelöltek nem érték el a leadott szavazatok 30%-át. Gratulálunk a megválasztott üzemi tanácstagoknak és munkavédelmi képviselőknek!

Letöltés:eredmény Üt; eredmény mvk; eredmény név;

 

vasz_cargo81,8% választási részvétel mellett véget értek az üzemi tanács és munkavédelmi képviselő-választások az RCH-nál. A VASZ jelöltjei 68,7%-os eredményt értek el az üzemi tanács választáson, a munkavédelmi képviselő-választáson pedig 77,8%-ot.

Az üt-választásokon a MOSZ 3,2%-ot, a VSZ 31,8%-ot, a VDSzSz pedig 33,7%-ot ért el (VASZ: 68,7%). A munkavédelmi képviselő-választásokon a MOSZ 4,3%-ot, a VSZ 42,6%-ot, a VDSzSz pedig 53,1%-ot szerzett (VASZ: 77,8).
A VASZ jelöltjei a megszerezhető 34 mandátumból az üzemi tanácsokban 27, míg munkavédelmi képviselőknél 26 mandátumot szereztek. Gratulálunk a megválasztott üzemi tanácstagoknak és munkavédelmi képviselőknek!

 

A Mozdonyvezetők a Biztonságos és Egészséges Életért Alapítvány (adószám:18174432-1-42) ebben az évben is arra kéri a mozdonyvezetőket, vasutasokat, családtagokat és partnereit, hogy támogassák adójuk 1 %-val! Bővebb tájékoztató a letölthető anyagokban és keresd bátran a MOSZ tisztségviselődet, aki segítségedre lesz!

Letöltés: tájékoztató

Letöltés: tájékoztató tisztségviselőknek