Get Adobe Flash player
Főmenü
Címlap
---------------------------------------------
Képtár
---------------------------------------------
Filmtár
---------------------------------------------
Dokumentumtár
---------------------------------------------
Mozdonyvezetők Lapja
---------------------------------------------
Oldaltérkép
---------------------------------------------
MÁV értesítők
Keresés
Bejelentkezés
Kezdő oldal

Ungvári Csaba 2014. szeptember 30-ig tölti be a MÁV-START Zrt. vezérigazgatói pozícióját, ezt követően a GYSEV Zrt. vezérigazgató-helyetteseként folytatja pályafutását. Ungvári Csabát Zaránd György követi a személyszállító vasúttársaság élén, a MÁV-START Zrt. új értékesíti igazgatója Feldmann Márton lesz. 

Bővebben...

 

Gondoskodjon nyugdíjas éveinek biztonságáról!

 

A 19 éve  stabilan működő, kiemelkedő hozamot elérő   Vasutas Önkéntes  Nyugdíjpénztár a nyugdíjas évek biztonságának megteremtése érdekében munkahelytől függetlenül várja  a munkavállalókat.

Rugalmas tagdíjfizetés, kedvező hozam, 3 éves tagsági viszony után alacsony kamat mellett tagi kölcsön, 10 év után adómentes, szabadon felhasználható hozam, nyugdíjazáskor választható nyugdíjszolgáltatás.

Azok a munkavállalók, akik 2014. október és november hónapban belépnek, illetve más önkéntes nyugdíjpénztárból átlépnek a Vasutas Önkéntes Nyugdíjpénztárba a két hónapra befizetett tagdíj teljes összegben, költségek levonása nélkül  a pénztártagok egyéni számláján kerül jóváírásra.  

Ha többet szeretne tudni részletesen informálódhat:

honlapunkon, a www.vasutaspenztar.hu

munkatársainktól a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre elküldött levél formájában.

a 06 1 363 7716 telefonszám hívásával.

személyesen a 1145 Budapest, Columbus u. 35. szám alatti ügyfélszolgálaton.

 

 

kaosz_vizsga_2012_01_09A MÁV-START-os kollégák több helyről is jelezték, hogy a munkáltató a munkaidő-beosztások elkészítése során nem a munkaidőkeret szerinti kötelező órára, hanem attól kevesebbre készíti el a vezényléséket. A konzultációra 2014. október 6. 10.00 óra.

Letöltés:levél

 

a MÁV Zrt., a MÁV-START Zrt., a MÁV Szolgáltató Központ Zrt.,

a MÁV Vagyonkezelő Zrt., a MÁV IK Kft., a ZÁHONY-PORT Zrt. és az RCH Zrt.

munkavállalói részéreA menetkedvezményi igazolványok jogosultságának érvényesítése

18 év feletti gyerekek esetén

gondoskodas

Bővebben...

 

veb_2012_03_05Kecskeméten kezdetét vette a mozdonyvezetői időszakos vizsga. Az első vizsganapon 20 fő kolléga vett részt. A vizsga tesztrendszerű, amit elektronikusan laptopon kellett teljesíteniük a jelenlévőknek a KTI Vasúti Vizsgaközpont vizsgabiztosai jelenlétében. Forgalmi ismeretekből egy kollégának nem sikerült a vizsga. Az általános szakmai ismeretek és a járműkategóriák feladatait mindenki sikeresen oldotta meg. Vonalismeretből átlagosan egy vonalat vagy állomásismeretet nem tudtak megoldani a vizsgázók. A típusismereti számadás során átlagosan egy típusból nem tudtak sikeresen teljesíteni a megjelentek. Két kolléga 100%-an oldotta meg a feladatokat, nyolc fő csak 1 vonalismeretet, 6 fő pedig 1 típust nem tudott sikeresen megoldani, a többi vizsgakérdéseket sikeresen oldották meg. Az ő teljesítményük 98%-osnak tekinthető. A munkáltató nyilatkozata szerint a sikertelen vizsgákra a kollégákat ismételten bejelentik, akik megszerezhetik az elvesztett kompetenciákat akár vonal- vagy típusismeretből.

 

pajzs logo szines msolataA Kongresszus első napján került sor a „Mozdonyvezetők Zászlójának” felavatásra, melyet Dávid Ilona adományozott a MÁV, a MÁV-START és a GySEV nevében. Régi hagyományt elevenítettünk fel, a példát az 1933-as miskolci és az 1943-as celldömölki Mozdonyvezetők Otthona zászlói adták, melyeket felvonultattunk a biatorbágyi Faluházban. A zászlóanya tisztét Mádl Dalma asszony vállalta, aki akadályoztatása miatt levélben köszöntötte az egybegyűlteket. A Mozdonyvezetők Zászlójára Dávid Ilona, a MÁV elnök-vezérigazgatója, Gaskó István, a Vasutas Szakszervezetek elnöke és Kiss László, a MOSZ elnöke kötött zászlószalagot. A Kormányzat részéről Dr. Fónagy János államtitkár, a MÁV, a MÁV-START és a GySEV részéről Dávid Ilona elnök-vezérigazgató, a Vasutas Szakszervezetek Szövetsége részéről Gaskó István elnök és Papp Zoltán társelnök köszöntötték beszédeikkel a jelenlévőket. Kiss László a MOSZ elnöke beszédében összefoglalta az elmúlt négy esztendő változásait és annak hatásait, valamint a legfontosabb eredményeket. Az elnöki felszólalás után a kongresszus résztvevői az erre az alkalomra készített film segítségével megemlékeztek azokról is, akik már nem lehetnek közöttünk. A rendezvény ünnepi műsorának hangulatáról a Csík zenekar gondoskodott.

Bővebben...