Get Adobe Flash player
Főmenü
Címlap
---------------------------------------------
Képtár
---------------------------------------------
Filmtár
---------------------------------------------
Dokumentumtár
---------------------------------------------
Mozdonyvezetők Lapja
---------------------------------------------
Oldaltérkép
---------------------------------------------
MÁV értesítők
Keresés
Bejelentkezés
Kezdő oldal
Kedves Kollégák!
Egészségpénztár A 2015. évi VBKJ keretében egészségpénztári számlákra igényelt I. negyedévi összegek 2015. április 28-án átutalásra kerültek. 
SZÉP Kártya Tájékoztatjuk a tisztelt Kollégákat, hogy a 2015. évi VBKJ részeként igényelt SZÉP Kártya utalások I. negyedévi vendéglátás és szabadidő valamint az V. hónapra igényelt szállás utalások május hónap végén megtörténnek. Ugyancsak az alanyi jogon járó I. negyedévi SZÉP Kártya utalás is május hónap végén történik. 
Erzsébet utalvány Tájékoztatjuk az érintett Munkatársakat, hogy a 2015. évi VBKJ részeként igényelt Erzsébet utalványok I. és II. negyedévi kiszállítási ideje júliusban történik. A pontos időpontról értesíteni fogjuk Önöket. 
Humánerőforrás gazdálkodás és koordináció
 

A kormányzathoz fordultak a vasútvillamosítási szakemberek egy harkányi konferencián, amelyen kiderült: jelentős forrásokat fordíthat kötöttpályás közlekedés fejlesztésére 2014-2020 között Magyarország.

A pénz hatékony elköltése nemcsak a kormányzat, hanem a magyar vasúti szakma felelőssége is. A minap Harkányban rendezte meg a Vasúti Erősáramú Alapítvány a vasútvillamosítási szakma konferenciáját. Csárádi János, a konferencia elnöke, korábbi MÁV vezérigazgató a folyamatban lévő és a tervezett beruházások kapcsán drámai felhívást tett közzé. Mint mondta, sürgősen cselekedni kell, mert különben a magyar vasút tönkremegy.

Bővebben...

 

A vasútbiztonság és az esélyegyenlőség érdekében a vasutas szakszervezetek azt szorgalmazzák, hogy a készülő új vasúti törvénybe kerüljön be a vasutasok foglalkoztatására jelenleg is érvényes szabályozás.

Gaskó István, a Mozdonyvezetők Szakszervezetét (MOSZ), a Vasutasok Szakszervezetét (VSZ) és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetét (VDSZSZ) tömörítő Vasutas Szakszervezetek Szövetsége (VASZ) elnöke a munkavállalói érdekképviseletek keddi közös sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a vasúttársaságok közötti esélyegyenlőséget és a vasúti közlekedés biztonságát szolgálná, ha a törvényben rögzített egységes foglalkoztatási szabályok egyaránt vonatkoznának a magán és az állami vasúttársaságokra, és ezt ágazati, illetve alágazati kollektív szerződésben rögzítenék.

Bővebben...

 

A Bombardier Transportation Hungary Kft. európai uniós forrás felhasználásával fejlesztette Mátranovákon a vasúti forgóváz gyártókapacitását.

 Bombardier Transportation Hungary Kft. 52,83 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert 2013-ban az Új Széchenyi Tervben a komplex technológiafejlesztés és foglalkoztatás támogatása pályázati kiíráson. A vállalkozás a több mint 258,96 millió forint összköltségű projektjében a gyártási volumen növelését szolgáló megmunkálókat, hegesztő berendezéseket és különböző mérőgépeket vásárolt, valamint korszerűsítette a gyártócsarnokot. A fejlesztés alapvető célja a gyártás hatékonyságának növelése, biztonságos és korszerű működési környezet kialakítása - írja közleményében a társaság.

A Bombardier Transportation Hungary Kft. főtevékenysége a fémszerkezetgyártás. A vállalkozás 2005-ben vásárolta meg a Mátranovákon található gyártó üzemét, melyben az elővárosi, regionális, távolsági motorvonatok és egyéb személyszállító, kötött pályás járművek forgóváz kereteinek gyártását végzi lemezdarabolással, alakítással és hegesztéssel.

(MTI)