Get Adobe Flash player
Főmenü
Címlap
---------------------------------------------
Képtár
---------------------------------------------
Filmtár
---------------------------------------------
Dokumentumtár
---------------------------------------------
Mozdonyvezetők Lapja
---------------------------------------------
Oldaltérkép
---------------------------------------------
MÁV értesítők
Keresés
Bejelentkezés
Kezdő oldal

konzultacioA híradások szerint a határ- és rendvédelmi erők ezen a héten határozottabban fognak fellépni a déli határon az illegálisan belépőkkel szemben, az előzetes információk szerint kedden a Kormány kihirdeti a válsághelyzetet. Ezért levélben fordultunk a MÁV és MÁV-START vezetéséhez kollégáink biztonsága érdekében.

A Mozdonyvezetők Szakszervezete saját tagjainak és minden érintett utazó-munkavállaló védelmében az alábbi kérdésekre kér megnyugtató intézkedéseket, illetve tájékoztatást:

Bővebben...

 

mav_vet_2012_01_24A Vasutasok Szakszervezete (VSZ), a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete Szolidaritás (VDSZSZ Szolidaritás) és a Mozdonyvezetők Szakszervezete (MOSZ) a mai napon megállapodásban erősítették meg eggyüttműködésüket.  A megállapodást aláírók kinyilvánították, hogy azon vállaltoknál, ahol képviselettel rendelkeznek - a foglalkoztatási viszonyok, azt szabályzó kollektív szerződések és megállapodások védelmében, a közösségi közlekedés és az egyes vállalatok jövőbeni átalakítása, átszervezése során -, kölcsönösen érdekeltek az eddigi érdekvédelmi együttműködés megújításában, új keretek között. A három szakszervezet vezetői vállalták, hogy a foglalkoztatási viszonyok, az azt szabályzó kollektív szerződések és megállapodások védelmében folyamatosan egyeztetnek.

Bővebben...

 
kirugasA MÁV-START vezetése azon sopánkodik, hogy a vidéki mozdonyvezetők nem akarnak határozott idejű munkaszerződés-módosítással Budapestre jönni dolgozni. Ha megnézzük azt a munkaszerződés-módosítást, amivel a vidéki kollégát megkínálják, akkor talán érthető a jelentkezők csekély száma. Szakszervezetünk többször leegyeztette már a munkáltatóval, hogy ne írják bele a munkaszerződés-módosításba a következőt: "A munkavállaló munkáját szokásosan telephelyen kívül végzi." Az új Mt. ezt a formulát eltörölte, s MÁV-START-os és a MÁV-TRAKCIÓ-s KSZ összeolvasztáskor is kijelentettük, hogy nem fogadjuk el a hivatkozott formula rögzítését a MÁV-START-os KSZ-ben. Így is történt, de időről-időre feltünnek olyan munkaszerződés-módosítások/egységes szerkezetbe foglalt munkaszerződések, melyekben ez a klauzula szerepel. A társaság vezetésének célja világos: lerontani a mozdonyvezetői foglalkoztatást.

Bővebben...

 

Tisztelt Látogató!

.

A korábbi egy elérhetőség helyett három az alábbiakban jelölt helyen a vizsgagyakorló elérhető. Probléma esetén az  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  címre kérünk bejelentést. Kérjük lehetőség szerint mindhárom helyet használni a leterheltség csökkentése érdekében!

A VIZSGAGYAKORLÓ ALKALMAZÁS LETÖLTHETŐ AZ ALÁBBI ELÉRHETŐSÉGEN! AZ ALKALMAZÁS TELEPÍTÉS UTÁN INTERNETES KAPCSOLATOT NEM IGÉNYEL!! A telepítéssel kapcsolatban információ, segítség  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  címen kérhető!

.

LETÖLTÉS:           --ELTERESEK2015

.

.

Otthoni használat esetén az első kettő link javasolt. FONTOS, hogy a teszt befejezésekor használják a kilépés gombot.

  1. http://www.kti.hu:1500/                           (MÁV hálózatból nem biztosan érhető el)
  2. http://www.kti.hu:150/elteresek2015     (MÁV hálózatból nem biztosan érhető el)

MÁV Zrt Infokommunikációs Igazgatóság tájékoztatása szerint a fenti két elérhetőség működik vállalati hálózatból is!(2015.08.06)

  1.     Vállalati Hálózatból (MÁV, MÁV Start stb….) az alábbi linken érhető el: 62.77.226.164

 
log 25

A Mozdonyvezetők Szakszervezete 2015. augusztus 29-én ünnepelte megalakulásának 25. évfordulóját a Budapesti Operettszínházban.

Bővebben...

 


pajzs logo szines msolataKorábban már 2012-ben megállapodtunk az akkori MÁV-TRAKCIÓ vezetésével a mozdonyvezetői bértábla módosításról. Ennek értelmében megszületett a 35 év feletti gyakorlati idővel rendelkezők mozdonyvezetők bértarifacsoportja, de az abban szereplő alapbér megegyezik a 30 év feletti gyakorlati idővel rendelkezők csoportjában szereplő összeggel. A hivatkozott munkáltatói ígéret szerint 2012. év végén a biztató üzleti eredmények terhére az alapbéremelésre sor került volna, de akik ezt a vállalást tették, azok már nem itt dolgoznak. A Mozdonyvezetők Szakszervezete folyamatosan napirenden tartotta ezt az ügyet, de az aktuális vezetők nem voltak hajlandók erről érdemben tárgyalni.

Változás a 2015. évi béremelés alkalmával történt, amikor is 2015. február 19-én szándéknyilatkozatban kötelezte el magát a MÁV-START vezetése: „hogy a mozdonyvezetőkre vonatkozó bértarifa rendszer 35 éven felüli szakmai gyakorlati idővel rendelkező mozdonyvezetőkről szóló táblázatban szereplő alapbér összegéről tárgyalásokat kezdeményeznek és annak emelt összegéről 2015. I. félév végéig megállapodnak”. A tárgyalások során szakszervezetünk végig együttműködő magatartást tanúsított, de a munkáltató nem hajlandó az alapbéremelésre. A Mozdonyvezetők Szakszervezete elfogadta a 10 000 Ft-os emelés két részletben történő végrehajtását, 2015. július elsejétől 5 500 Ft-os, 2016. január elsejétől 4 500 Ft-os alapbéremelést a 35 éven felüli gyakorlati idővel rendelkező mozdonyvezetők esetében. A cégvezetés azonban vállalásával ellentétben nem hajlandó megállapodni az alapbéremelésről, csak bérkiegészítésként hajlandó a fenti összegeket kifizetni, akár egyoldalú munkáltatói intézkedésként is.

Bővebben...