Get Adobe Flash player
Főmenü
Címlap
---------------------------------------------
Képtár
---------------------------------------------
Filmtár
---------------------------------------------
Dokumentumtár
---------------------------------------------
Mozdonyvezetők Lapja
---------------------------------------------
Oldaltérkép
---------------------------------------------
MÁV értesítők
Keresés
Bejelentkezés
Kezdő oldal
horgaszverseny_plakat_2015_dombovar_v
 
flirt

Végre kész az esztergomi vasút, csak most vonat nincs rá

Kihasználja az esztergomi vasút építésének elhúzódását a MÁV. Amíg az utasok vonatpótló buszokon nyomorognak, a korábban itt szolgáló Desiro motorvonatokkal a vasúttársaság a Balatonnál ellensúlyozza a késéseket kísérő elégedetlenséget, és a Nyugati pályaudvart is bezárja.

Bővebben...

 

Itt a nyár,lassan a befejezéséhez érkezik a 2014/2015-ös MOSZ Kupa sorozat.

A benevezett csapatok-ebben az idényben 22 –ősszel-tavasszal a területükön selejtezőket játszottak,a csoportokból az első két helyezett jutott a középdöntőbe.

Fájdalom,hogy a Dél-Nyugat Magyarországi tagcsoportok már évek óta nem képviselik területüket ebben a sport-sorozatban.

Idén a szokásoktól eltérően a MOSZ Sportbizottsága szervezte,rendezte a középdöntőt,elkerülve a tavalyi kapkodást.Tavaly ugyanis nem volt jelentkező a nevezett tagcsoportok közül,akik megszervezték volna a középdöntőt,így Bp.Keleti tagcsoport az utolsó pillanatban beugrott és vállalta a feladatot.Most az előbbieket kivédve időben elkezdhettük a szervezést.

Bővebben...

 

Jó hír a magyar kis- és középvállalkozásoknak, hogy a kis tömegű vasúti áruszállítás egyetlen hazai országos szolgáltatója, a Rail Cargo Hungaria ötéves megállapodást kötött a vasutas-szakszervezetekkel. Az egyezség középtávon biztosítja a cég stabil működését és kiszámítható szolgáltatását.

 A 2003-as 6200-ról kevesebb mint egyharmadára csökkent a Rail Cargo Hungaria (RCH) létszáma, mégis sikerült megőrizni a jó kapcsolatot a szakszervezetekkel, és elkerülni a sztrájkokat – mondta a Napi Gazdaság kérdésére Kovács Imre, a vállalat igazgatóságának elnöke.

Bővebben...

 
soromp

A vasúti átjárókat ellenőrizték

A MÁV és a rendőrség közösen végzett ellenőrzéseinek tapasztalatai azt mutatják, a járművezetők és a gyalogosok sem mindig tartják be a szabályokat a vasúti átjárókban.

Bővebben...

 

Vissza a korkedvezményes nyugdíjat!

Határozati javaslatot nyújtott be a Jobbik, amellyel a korkedvezményes nyugdíj igénybevétele lehetőségének visszaállítását szeretné elérni. Sneider Tamás, az Országgyűlés alelnöke több ezer aláírást vett át mozdonyvezetők képviselőjétől, akik azt szeretnék elérni, hogy a plusz járulékok befizetésével „megváltott” korábbi nyugdíjazásuk lehetősége ne vesszen el.

Bővebben...

 

a nettó 20,6 milliárd forintos beruházás elkészülte után a pályán óránként 160 kilométeres sebességgel is közlekedhetnek majd a szerelvények - mondta a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs igazgatója a csütörtöki sajtótájékoztatón.

 Loppert Dániel hozzátette: a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a NIF Zrt. beruházásában újul meg a 6,4 kilométer hosszú vasúti pálya, a fejlesztés az Új Széchenyi Terv részeként a Közlekedés Operatív Program (KÖZOP) keretében 85 százalékos uniós támogatottságot élvez.     

Bővebben...